Na het afscheid van het oude bestuur, in de laatste ledenvergadering op vrijdag 2 februari bij Theater Tegendraads, is er een nieuw bestuur aangetreden!
We heten Ad vd Kieboom, Deborah Stolk, en Jan-Willem Slotboom van harte welkom om samen met Liesbeth Reeser verder de vereniging naar nog grotere hoogten mede vorm te geven!

Vrijdag 2 februari waren we te gast bij Theater Tegendraads voor de eerste leden vergadering van dit jaar!

Theo Frentrop en zijn partner Ine van der Riet waren er voor de laatste keer bij: Theo als voorzitter van de Vereniging en Ine als partner en mede oprichter van het Festival OT dat zij met het toen vijfjarige Tiuri organiseerden

Theo:
“Na 12 jaar voorzitter te zijn geweest van deze heerlijke club mensen, als gekleurde vlinders door heel Nederland verspreid!
Ik ben jullie dankbaar voor het vertrouwen en de gastvrijheid die er elke keer was, waar we ook kwamen.
In alle vertrouwen laat ik de VOT achter aan een vernieuwd bestuur bestaande uit Ad van den Kieboom, Liesbeth Reeser Deborah Stolk en Jan-Willem Slotboom.
Succes allemaal en vooral veel speelplezier!🤩👏🏻

De dames van Kiem Kunst, die de 4e versie van het Theaterfestival Ongekend Talent voor ons hebben georganiseerd hebben nu de eindevaluatie opgesteld.

We wensen je net zoveel leesplezier toe, als wij hebben gehad op deze dagen

Eindevaluatie_Theaterfestival Ongekend Talent 2023_kleinformaat!

Met de 4e versie van het THEATERFESTIVAL ONGEKEND TALENT achter de rug, overkomt mij nog steeds een groot gevoel van vreugde, van trots en van dankbaarheid. Dat het gelúkt is, om na al die jaren weer dit festival beleefd te hebben!

Want we zijn met z’n allen van ver gekomen! Na het 3e festival in Breda in 2015 is er veel gebeurd, mensen op strategische posities vertrokken, werkplaatsen werden gesloten én voor degenen die bleven, was en is het sowieso al ongelooflijk druk met de eigen theater – dans en muziekgroepen, die wij rijk zijn!

Toen wij in april 2021 de opdracht gaven voor het onderzoek, of het festival (nog) eens haalbaar was, hadden ook de Corona-maatregelen nog diepe sporen achtergelaten in de energie van onze mensen.  Maar zoals een van de nieuw opgestane groepen de naam FENIX omhelst, zo verrezen ook wij weer uit de as! En aan de hand meegenomen door de Kiemkunst-partners Anke Purmer en Cara Stolp groeiden we naar het nieuwe festival toe.

En wat wás het weer bijzonder al die spelers – dansers – muzikanten, vanuit alle windrichtingen verzameld te zien in Leiden!

De goede wil, de lust van hen om te spelen,  te dansen en muziek te maken en de professionele begeleiding, waarin zij in al die prachtige voorstellingen en presentaties zo goed tevoorschijn kwamen!

Waarin zij het ruim aanwezige publiek weer wisten te ráken, met hun emoties, hun echtheid, hun warme betrokkenheid, hun liefde en ESSENTIE. Omdat ze iets in de mensen aanraken wat, onder het overgewaardeerde verstand leeft.

Hun innerlijke schoonheid is het die deze wereld, vol oorlog en ellende, zo hard nodig heeft!

Dát werd ook opgepikt door de journalist van het Leidsch Dagblad, dat na het wekend verscheen!

Wij zijn als bestuur alle fondsen, alle mensen, (vrijwilligers) en organisaties DANKBAAR, die meegeholpen helpen dit prachtige festival mogelijk te maken!

Theo Frentrop voorzitter VOT

 

We  kijken terug op een prachtige 4e editie van het Theaterfestival Ongekend Talent.

Wat een feest, wat een (h)erkenning, wat een vreugdevol samenzijn!

Met professioneel theaterwerk, dans en muziek door onze eigen acteurs, dansers en musici!

TROTS ZIJN WE en we kijken uit op een SNELLERE opvolging van een volgende editie

Nog 7 nachtjes slapen dan begint ons Theaterfestival Ongekend Talent in Leiden!

Sinds beging deze week staat de website van het komende Theaterfestival on line.

https://www.festivalongekendtalent.nl

En vorige week hebben Anke en Cara de locaties in Leiden bezocht.

Nu kan het aftellen tot het festival gaan beginnen!

Wat hadden we weer een mooie en inspirerende bijeenkomst ter voorbereiding op het Theaterfestival Ongekend Talent. Allerlei frisse input van de spelers én de makers.
De conclusie: zie wie wij echt zijn, en kijk niet alleen naar wat we niet kunnen.
Logisch toch?
Wordt vervolgd.


Volgende week vrijdag 16 juni beleggen we onze laatste ledenvergadering vóór de zomer.
Daarna volgt de aanloop naar het FESTIVAL ONGEKEND TALENT in oktober in Leiden!

Afgelopen vrijdag 12 mei waren de leden, die konden komen, aanwezig in Leiden, mét hun spelers.
Daar verzorgden ze voor de aftrap voor het komende Theaterfestival Ongekend Talent dat 13 en 14 oktober in Leiden gaat plaatsvinden.
De spelers werkten uit waar hij of zij als speler staat en wat zij willen laten zien!