Vrijdag 13 september was het zover, de cultuurprijs van Roosendaal werd uitgereikt. Vol trots kunnen wij vertellen dat Theaterwerkplaats Tiuri deze prachtige prijs in ontvangst heeft mogen nemen!

Met de nominatie was de prijs voor Theaterwerkplaats Tiuri eigenlijk al binnen: waardering voor wat ze doen. Na de vraag van presentator Jochem Nooyen “hoe graag wil je de prijs winnen?” bevestigde acteur Timur dat nog eens. “Voor mij is het belangrijk dat we gewoon een gezellige avond hebben met z’n allen”, zo sprak hij.

Het juryrapport zei het volgende: “Ontroerend mooi was de voorstelling. Spannend ook. De voorstelling No Bodies is het enige goede antwoord op de vraag waarom Tiuri zo bijzonder is. De inclusieve samenleving in topvorm. Met veel respect is een voorstelling op maat gemaakt voor deze spelers, die door hun authenticiteit honderd procent overtuigden. Een diepe buiging en een nominatie voor de Cultuurprijs Roosendaal.”

Het was prachtig om middels de nominatie en prijs het ongekende talent van onze spelers, zoals we dat vaak noemen bij Tiuri, erkend te zien stralen.